Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije organizira ROBO dan na kojem će članovi Udruge predstaviti napredak EU projekta Bjelovarski robotički centar. Robo dan će se održati u subotu 17.12.2022. godine s početkom u 10,00 sati u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru. Posjetitelji će imati priliku obići Bjelovarski robotički centar i štandove na kojima će se prikazivati pokazne radionice u sljedećim područjima:

  1. Mikrobit i kitronik,
  2. Arduino,
  3. Programiranje dronova,
  4. Lego robotika,
  5. 3D printanje,
  6. Humanoidni roboti,
  7. Robo pčelice,
  8. VR naočale.

 

Na Robo radnu će se predstaviti i naš partner na projektu Veleučilište u Bjelovaru s radionicom koju će voditi Tomislav Adamović, v. pred., voditelj stručnog prijediplomskog studija Računarstvo.

Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije provodi projekt Bjelovarski robotički centar. Projekt je vrijedan ukupno 2.175.373,25 kn, a financira se u 85 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Radi se o projektu koji je prošao na javnom pozivu za Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, partneri su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar.

v.r. Branko Raičković, predsjednik UIBBŽ

Comments are disabled.