Dragi učenici i roditelji,

Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije u okviru EU projekta Bjelovarski robotički centar organizira Zimsku škola robotike koja će se održati 28. i 29.12.2022. i od 04.- 6.01.2023. u potpuno opremljenoj novoj robotičkoj učionici u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru. Predavači su članovi Udruge informatičara BBŽ, ujedno i učitelji informatike u osnovnim i srednjim školama. U okviru projekta održavaju se brojna predavanja i radionice za članove Udruge i učenike s područja grada i županije. Nakon uspješno održane Ljetne škole robotike, radionica i Robo dana nastavljamo s aktivnostima za učenike.

Za vas smo pripremili sljedeće radionice:
1. Arduino
2. Lego
3. Mikrobit i kitronik
4. Humanoidni roboti
5. Dronovi
6. 3D printanje

Prijaviti se možete do petka 23.12.2022. na e-mail adresu brc.prijave@gmail.com, mob: 091/617-4805. Nakon što se prijavite e-mailom voditelj projekta će vam poslati link na online obrazac koji je potrebno ispuniti.

Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije provodi EU projekt Bjelovarski robotički centar vrijedan ukupno 2.175.373,25 kn, a financira se u 85 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Radi se o projektu koji je prošao na javnom pozivu za Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, partneri su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar. Autori projekta su Marina Balen i Branko Raičković.